• Projekt: Digitálny žiak

          • Cieľom národného projektu Digitálny žiak je podpora rozvoja digitálnych zručností vo všeobecnosti a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia. Konkrétne sa jedná o nákup výpočtovej techniky s príspevkom z projektu 350 eur na oprávneného žiaka. 

            Pre koho je projekt určený?

            Skupiny oprávnených užívateľov príspevku tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe) *
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov

            Preštudujte si pozorne nasledovné pokyny: https://digitalnyziak.sk/rodicia/

            V prípade, že ste oprávnení žiadatelia  a po registrácii vám  prišla spätná sms správa, kontaktujte riaditeľku školy.

             

          • Výsledky okresného kola Pytagoriády

          • Poznáme už výsledky okresného kola matematickej súťaže Pytagoriáda. Z našej školy sa okresného kola v Martine zúčastnili štyria žiaci a dvaja z nich sa stali úspešnými riešiteľmi. To znamená, že z 15. zadaných úloh vypracovali minimálne 10 správne a získali aj body za čas riešenia. Úspešnými riešiteľmi tohtoročného kola sú Dušan Kavecký a Matúš Šramel, obidvaja z 3. ročníka. Blahoželáme.

          • CANISTERAPIA

          • V pondelok 3. apríla 2023 sa naši žiaci oboznámili s novým termínom - canisterapiou - ako liečebnou  metódou, pri ktorej sa využíva pozitívne pôsobenie psa na človeka. ​​​ Do školy sme pozvali pani Katarínu Beinsteinovú aj s jej psíkom Mollym - Cavalier  king charles španielom - špeciálne školeným psíkom so skúškami  pre prácu s deťmi a seniormi. Canisterapia sa v praxi využíva pri deťoch s mentálnym a fyzickým postihnutím, ale aj pri zdravých deťoch  a senioroch. Pani Beinsteinová rozbieha projekt ,,Odlož mobil, vezmi vôdzku", ktorý je zameraný na socializáciu detí so psíkmi, podporu trávenia voľného času v prírode, vybudovania si kladného postoja k zvieratkám. Deti si so psíkom precvičili jemnú aj hrubú motoriku a naučili sa, ako správne ku psíkovi pristupovať a starať sa o neho.

          • Beseda s pánom Farským

          • Vo štvrtok 30. marca 2023 sme v škole privítali pána Jána Farského, autora  a ilustrátora knižočky pre deti Škriatok Pramienok z Turčianskej záhradky. Na úvod besedy nám pán Farský premietol film o niektorých dedinách a častiach Veľkej Fatry a potom odpovedal na množstvo otázok detí o jeho knihe. Otázky boli výstižné, deti ukázali, ako pozorne celú knihu prečítali a autorovi poradili, ako by mohol pokračovať druhý diel príbehov o Pramienkovi. Na záver sme pánovi Farskému darovali leporelo, ktoré deti vyrobili z ilustrácií jeho knihy. Ďakujeme za príjemne strávenú hodinku.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.